Skip to main content

Organisatie

Maris Projects B.V. en Maris Machines B.V. zijn onderdeel van de Maris Group. In 1976 is Maris Machines opgericht, gevolgd door Maris Projects in 2004. Als bedrijf hebben wij ruime ervaring in het engineeren van multi-conversie technieken. Wij zijn een bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in (organische) afval verwerking tot nuttige producten. De oprichter van het bedrijf, Wout van Maris, is nog steeds actief. Zijn zoon, Ruben van Maris, is de huidige Managing Director. Hij heeft ruime ervaring in het gebruik van verschillende bewezen fysische, chemische en biologische technieken om diverse soorten afval te verwerken.

Het team van de Maris Group bestaat onder andere uit professionele ingenieurs gespecialiseerd in procestechniek, milieukundige specialisten, onderzoekers en een gespecialiseerd mechanisch team. De Maris Group stimuleert het opleiden van jong talent, door nauw samen te werken met meerdere specialisaties en het aanbieden van stage plekken. Wij hebben nauwe samenwerking met MBO Greentech Helicon in  Boxtel, Avans Hogeschool, Summa College en diverse universiteiten.

Maris Group

Maris Group is het moeder bedrijf van Maris. Maris Group B.V. bestaat uit dochter ondernemingen welke nauw met elkaar samen werken. Maris Group B.V. is in 2004 opgericht.

Maris Group B.V. heeft dochter ondernemingen in Nederland en het buitenland. Deze buitenlandse ondernemingen zijn opgericht om de buitenlandse projecten te coördineren. Onze dochter ondernemingen zijn gestationeerd in India, Indonesië en China.

Nederland

Maris Machines

Maris Machines B.V. is een dochter onderneming van de Maris Group. Het is een leverancier, producent en een specialist in reviseren van zowel nieuwe als tweedehands proces apparatuur voor de chemische, farmaceutische, mijnbouw, agrarische en voedsel industrie. Maris Machines B.V. is opgericht in 2004.

Maris Projects

Maris Projects B.V. is de onderneming waar het projectmatige werk plaats vind. Installaties en technieken worden ontworpen, gebouwd, onderzocht, bediend en gemanaged. Maris Projects B.V. zijn expertise ligt bij het converteren van organisch afval naar bruikbare producten.

Buitenlandse ondernemingen

Maris Environmental Projects India Private Limited

Maris Environmental Projects India Private Limited (MEPI) is opgericht in 2009 om projecten op te richten in india. MEPI is gestationeerd in Kanpur, Uttar Pradesh India. Op deze locatie is tevens het eerste project opgestart, welke betreking heeft op het verwerken van leer afval.

Maris Environmental Projects Asia Ltd. (MEPA), Honkong

MEPA is een bedrijf, dat is gevestigd in Hong Kong. Via MEPA organiseren we onze zaken in China. MEPA is in 2012 opgericht. Echter, Maris Projects B.V. heeft al een ruime ervaring met zaken doen in en met China, wat heeft geleid tot professionele relaties met diverse partners en een aantal projecten in China, zowel op het gebied van onderzoek, als comerciële projecten.

PT Maris Sustainable Indonesia

PT Maris Sustainable Indonesia is opgericht in 2012. Reeds een aantal jaren zijn wij actief in Indonesië met diverse onderzoeksprojecten. Momenteel breiden wij ons uit naar meerdere locaties. Hierbij doen wij projecten/activiteiten variërend van bio-energie, voedsel veiligheid en duurzaam gebruik van (afval)producten.