Skip to main content

Hoe uw bedrijf profiteert:

Het unieke aan ons is dat het niet als de meeste onderzoek en ontwikkelings bedrijven, zich voornamelijk heeft gespecificeerd op het technologisch aspect, maar altijd een praktische benadering van de klant zijn probleem heeft aangehouden. Gesteund door de theoretische en praktische achtergrond op het gebied van proces technologie, kunnen wij een snelle, toegankelijke, efficiënte en praktische technologie aanbieden. Doordat Maris Machines B.V. beschikt over een grote hoeveelheid tweedehands machines en installaties, zijn wij in staat om snel en goedkoop tot een oplossing van de klant zijn probleem te komen. Door de voorraad van Maris Machines B.V., kan ook tijdens een onderzoeks- of ontwikkelingsproject snel geschakeld worden in gedachtengang en gewisseld worden in machines. Wij geven hierbij gebruikte machines een tweede leven.

De kennis en beschikbaarheid van machines, zorgt ervoor dat wij sneller en goedkoper kan ontwikkelen dan concurrenten. Omdat onderzoek vaak erg kostbaar is, kunnen wij door het gebruik van tweedehands machines efficiënter en kosten effectiever werken.

Onze technologie geeft onze partners voordeel en profijt bij het verminderen van productie, exploitatie en transport kosten. Maris bereikt dit met een diepe kennis op het gebied van proces engineering in biologische-, fysische- en thermische conversie. Hiermee wordt bereikt dat minder grondstoffen nodig zijn en minder afvalstoffen ontstaan, of dat deze nuttig toegepast worden. Voorbeelden hiervan zijn reductie in:

  • Fossiele brandstof kosten;
  • (kunst)mest stoffen;
  • (afval) water;
  • Nuttig gebruik van restwarmte.

Wij hebben voor bijna elk (organische) afvalstroom een oplossing. Ook anorganische afvalstromen kunnen verwerkt worden, afhankelijk van de specificaties. Ons uitgangspunt is dat in de processen geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën. Ook voor de behandeling van afvalwater hebben wij technieken beschikbaar die het afvalwater kunnen reinigen. In de tab diensten, kunt u een uitgebreide omschrijving van onze werkzaamheden vinden, inclusief wat voorbeelden.

Naast kosten reductie en duurzaamheid, kan in derde wereld landen in sommige gevallen een CDM project worden opgezet (Clean Development Mechanism projects). Door de CDM credits die in dit geval verkocht kunnen worden, genereert dit extra inkomsten. Zelf hebben wij CDM projecten in India, China en Indonesië. De opbrengsten van CDM credits zorgen voor een snellere terugverdientijd van de installatie.