Skip to main content

Fleshing to fuel installatie

Wij hebben een complete installatie ontwikkeld om leer afval van leerlooierijen (fleshing) te behandelen en dit om te zetten naar (tweede generatie) bio-olie, bio-gas en meststoffen. In dit project behandelen we 40 ton fleshing per dag, met een potentie van 100 ton fleshing behandeling per dag. Dit doen we in de omgeving Kanpur in India. Uit de fleshing kan ongeveer 10% olie gehaald worden.

India is een van de sterkst groeiende landen van Azië. Omdat de Indische overheid de regels versoepelt heeft met betrekking tot het investeren door buitenlandse bedrijven, is een enorme groei ontstaan in het land. Door de immense groei van het land, wordt er ook veel afval geproduceerd. Dit afval wordt een groeiend probleem doordat dit zich opstapelt en overal gedumpt wordt. Tevens heerst in India enorme over populatie en daardoor milieu degradatie. India is één van de landen die lid is van de United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC). Het doel van deze organisatie is het stabiliseren van de broeikasgas emissies naar de lucht, zodat geen gevaarlijke concentraties in de atmosfeer ontstaan. Ons project in India, helpt mee de hoeveelheid broeikasgassen in India te verminderen.

Wij hebben in India een eigen bedrijf opgestart onder de naam Maris Environmental Projects India Private Limited (MEPI). MEPI focust zich op de Indische industrie en hun productie processen. MEPI heeft hetzelfde doel als Maris Projects B.V., dat is het omzetten van afval naar nuttige producten/energie. Samen met de leer industrie en afvalwater zuivering in Unnao, heeft MEPI het fleshing to fuel project opgezet.